Inlägg från AMF:s Pensionsblogg: Det har blivit enklare

Carina Blomberg hoppas i sitt inlägg på AMF:s Pensionsblogg den 19 maj att Pensionsgruppens uttalande i veckan ska leda till att alla svenskar inom en snar framtid får möjlighet att se sin sammanställda pension på minpension.se. I överenskommelse med Carina publicerar vi inlägget här nedan!

19 Maj, 2011 av Carina Blomberg

Pensionsgruppen kom igår med ett uttalande om att alla pensionsbolag ska rapportera sina uppgifter om pensionsspararande in till minpension.se och att det ska ske innan årsskiftet.

Så bra, då kommer alla att kunna se sina pensionspengar samlade och sammanställda. Jag hoppas för alla pensionssparare att det blir verklighet så snart som möjligt. 

Jag har jobbat med pensionsinformation länge och tycker att minpension.se har gjort stor skillnad för att vi ska kunna se och förstå hur pensionen blir. När man får se sparandet i kronor och ören blir det mycket mer begripligt. Tidigare gav vi rådet att man skulle öppna alla värdebesked som kom i början av året och sedan lägga ihop beloppen. Det var nog inte särskilt många som följde det rådet och jag kan förstå dem. Det har faktiskt blivit mycket enklare!

Idag har 1,3 miljoner personer skaffat sig ett lösenord till minpension.se och hälften av dessa  har någon typ av pensionssparande i AMF. Vi var tidigt ute med att skicka uppgifter dit och idag finns uppgifter om allt pensionsspararande i AMF där. Det har våra kunder upptäckt och verkar uppskatta att få en samlad bild av sin pension.

Allt går naturligtvis att förbättra när det gäller informationen och verktyg men det går framåt. Även om vi alltid önskar att det skulle gå lite fortare.

Det här inlägget postades i Gästbloggare kåserar, Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s