Vd har ordet

I och med detta inlägg, skrivet av vår vd Anders Lundström, offentliggörs blogg.minpension.se. Läs också tidigare gästbloggares inlägg genom att klicka på ”gästbloggare kåserar” i kategorimolnet här till höger.

Behovet av pensionsinformation verkar växa sig allt större och intresset i media har, liksom kritiken för avsaknaden av en samordnad pensionsinformation, under de senaste månaderna ökat oerhört mycket. Även om media ofta väljer att kritisera och lyfta fram de saker som ännu inte fungerar perfekt tycker jag att vi har hunnit långt i Sverige, betydligt längre än något annat land jag har sett.

Kom ihåg att för bara tolv år sedan lämnades inga pensionsbesked till de försäkrade i det allmänna systemet och för tjänstepensioner var tillgången till information ytterst begränsad.

För lite över sex år sedan startade vi minpension.se och det var lite av moment 22 under projektet. Om inga bolag var anslutna var inga användare intresserade och vice versa. Vi lyckades trots allt komma igång med webbplatsen med tillräckligt många bolag för att det skulle bli intressant. Sedan starten har det trots allt hänt väldigt mycket om än med många små steg. Vi har gått från;

  • en statisk till interaktiv webbplats med möjlighet att räkna på de flesta uttagsalternativen
  • en begränsad täckningsgrad av pensionsprodukter till marknadens bästa pensionsinfo
  • nattligt filskickande till realtidsuppkopplingar
  • en enda distributionskanal till flera kanaler och distribuerade webbsidor
  • begränsad autentisering med pinkod till federationslösningar
  • noll till mer än 1,3 miljoner användare


Men det här är inget som vi har åstadkommit helt själva – det har krävt många andras arbete på pensionsbolag, myndigheter, verk. För faktum kvarstår att minpension.se är ett nätverksbolag som aldrig kommer att leverera en tjänst som är bättre än de leveranser, idéer och inflytande vi får från alla våra intressenter. Det är oerhört positivt med den starka tillväxt som varit men samtidigt skapar tillväxt en minskad tid till det personliga mötet och en möjlighet att informera alla om vad som pågår och kommer att hända. Med den här bloggen vill vi först och främst ge alla som arbetar med tjänster mot minpension bättre information men även andra som är intresserade av ämnet pension.

Du kommer att kunna prenumerera på driftsinformation, information om systemförändringar, läsa inslag från andra inom vår intressesfär som t ex Eva Adolfsson från Alecta.

Vi kommer att prova oss fram och även testa lite nya idéer till funktioner på webbplatsen men som alltid är det viktigt att få återkoppling om vad du tycker om tjänsten och vad du vill läsa om. Hör gärna av dig direkt till mig eller vår redaktör Maria Eklund. Om du är intresserad av att skriva inlägg i vår blogg är vi självklart intresserade av nya uppslag.

Anders Lundström, vd minpension.se

Det här inlägget postades i Gästbloggare kåserar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s