Rapport från Almedalen

Minpensions vd Anders Lundström är på plats i Almedalen. Här kommer hans rapport efter två dagars deltagande.

Efter två dagar på Almedalsveckan måste jag säga att det har varit en mycket positiv överraskning.  Tillgängligheten till de
beslutsfattare som ministrar, statsråd, riksdagsmän och företagsledningarna inom pensionsbolagen som är på plats är imponerande och det är relativt enkelt för alla att få en direktkontakt och en möjlighet att framföra sina åsikter och diskutera olika frågor. Pension har varit ett hett ämne i Almedalen med många olika vinklingar som ”Vilse i pensionsdjungel”, ”Rovdriften på pensionssparare”. Det finns dock ett ämne som har varit på allas läppar oavsett seminarium – pensionsinformation och minpension.se i synnerhet.

Vid SEB och SNS möte under tisdagen lyfte både Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och Thomas Eneroth, Socialdemokraternas representant i pensionsgruppen, upp minpension.se och det fortsatta arbetet med att lämna en helhetsbild som den enskilt viktigaste frågan inom pensionsområdet just nu. Det råder trots olika partitillhörigheter en samsyn i frågan. Även på alla andra pensionsseminarium har ett väl fungerande minpension varit på allas läppar. Webbplatsen har lyfts fram som en förutsättning för ett lyckas med en väl fungerande pensionsinformation.

Visst är det jättekul med all uppmärksamhet och det kommer att bli en spännande utveckling under hösten men det är samtidigt viktigt att påpeka att minpension.se inte är lösningen på alla problem med pensionsinformation…

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s