Den 27 september blir Tjänstepensionens dag

Nu får tjänstepensionen en egen dag i den svenska almanackan, nämligen den 27 september!

Vid ett informationsmöte för branschaktörer på Collectum igår, den 24 augusti, berättade informationschefen Jenny Jeppsson om hur idén till Tjänstepensionens dag föddes.

–         Det var den 4 oktober förra året när jag var på väg till bageriet för att köpa bullar som det slog mig. Om kanelbullen har en egen dag måste väl också tjänstepensionen få en.

Sagt och gjort! Jenny gick hem och började leta efter ett ledigt datum i almanackan.

Genom att instifta en egen dag till tjänstepensionen hoppas Collectum öka allmänhetens medvetande kring tjänstepensioner.

–         Ungefär nio av tio av alla som jobbar har en tjänstepension och genom Tjänstepensionens dag hoppas vi att fler ska bli medvetna om vilken ekonomisk trygghet den ger, sa Dan Wallberg, pensionsexpert på Collectum vid gårdagens informationstillfälle.

Collectum hoppas att många andra branschaktörer hakar på och uppmanar dem att på valfritt sätt skapa aktiviteter kring tjänstepensionen för att uppmärksamma om hur viktig del den är av den totala framtida pensionen. Precis som Kanelbullens dag ska Tjänstepensionens dag bli årligen återkommande.

–         Syftet med Tjänstepensionens dag är att under en dag rikta strålkastarljuset på tjänstepensionen. Collectum är initiativtagare till dagen och vi hoppas få med oss många andra aktörer i pensionsbranschen, sa Jenny Jeppsson.

Tre fakta om Tjänstepensionens dag:

1)     Kommer att infalla årligen den 27 september

2)     Syftet med dagen är dels att uppmärksamma om att tjänstepension är en viktig del av den framtida pensionen, dels att inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänstepension.

3)     Aktörer inom pensionsbranschen inbjuds att medverka var och en på sitt sätt.

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s