Tjänstepension

Idag är det tjänstepensionens dag! I Gallerian på Hamngatan i Stockholm finns minpension.se på plats hela dagen och pratar pensioner med förbipasserande. Har du frågor är du hjärtligt välkommen dit mellan kl 09.30 och 18.00.

En Sifo-undersökning visar att 65 procent av svenskarna tycker att pensioner är krångligt. Det är många begrepp och förkortningar att hålla reda på och osäkerheten kring den egna pensionen är stor. Vissa oroar sig i onödan, medan andra faktiskt borde avsätta några minuter för att se över hur de själva kan påverka den framtida pensionen. Nio av tio har idag någon form av tjänstepension, det vill säga den pension som din arbetsgivare betalar för din räkning. För många pensionssparare kommer den allmänna pensionen att motsvara cirka hälften av den tidigare inkomsten, för denna grupp spelar tjänstepensionen
en betydande roll i livet som pensionär.

Men hur vet du om du har en tjänstepension? Arbetar du på ett företag som har kollektivavtal kan du vara säker på att din arbetsgivare betalar in premier för din tjänstepension eftersom detta är reglerat i kollektivavtalet. Också arbetsgivare utan kollektivavtal kan välja att betala premier till privata pensionslösningar för sina anställda. Är du osäker på vad som gäller vid din arbetsplats ska du fråga sin arbetsgivare! Du kan också logga in på minpension.se och se över din intjänade pension och kanske samtidigt passa på att göra en pensionsprognos och få pensionskoll!

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s