Pensionskoll kostar inget

På minpension.se är pensionsprognosen gratis, skrev TT igår vilket följdes upp av en rad morgontidningar såsom Metro, DN, DI och Ystads Allehanda idag.

I tider med ekonomisk oro passar många rådgivningsföretag på att sälja sina tjänster till oroliga pensionssparare, vilket har fått Pensionsmyndigheten att agera. Chefsjurist Thomas Norling menar att det är dumt att betala för något som är gratis, de prognoser som man kan göra på minpension.se räcker för de beslut som man behöver fatta, oavsett om man är 20 eller 60 år.

Nyligen anmälde Pensionsmyndigheten ett förvaltningsbolag som erbjuder pensionskoll till Konsumentverket. Vidare hävdar man att det finns bolag som marknadsför premiepensionstjänster till tonåringar. Konsumentverkets jurister har dock inte hunnit granska ärendet ännu.

Ett annat problem för Pensionsmyndigheten är de bolag som försöker snylta på myndighetens namn. Pensionsspararna tror att de har haft kontakt med Pensionsmyndigheten  när de i själva verket har skickat sin pinkod och fullmakt till företag som lovat sköta premiepensionen åt dem för en ersättning om 600 till 700 kronor per år.

– Det har hänt flera gånger att vår kundserivce har fått telefonsamtal från pensionssparare som tror att det är vi som har beställt fondbyten, men det är aldrig vi som ringer, säger Thomas Norling och fortsätter

– Som myndighet får vi inte hålla på med rådgivning. Vi ska lämna information så att en pensionssparare kan fatta rätt beslut.

Läs mer http://bit.ly/qmcv0T

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s