Ny medarbetare på MiP

I början av oktober började Magnus Sörlin sin anställning som produktansvarig på Min Pension i Sverige AB (MiP). Arbetet innebär att han kommer ha ett helhetsgrepp och ansvara för applikationen, men också jobba med pensionsberäkningar och driva projekt som t.ex. nyanslutningar. Och verksamheten är Magnus redan väl förtrogen med efter att tidigare ha arbetat som konsult åt MiP.

– Det känns spännande att komma in i verksamheten med annan hatt, ler Magnus.

MiP:s kontor ligger i centrala Stockholm men Magnus kommer att arbeta på distans från Umeå. Han kommer dock att besöka Stockholm med jämna mellanrum. De dryga 60 milen städerna emellan ser han inte som något problem.

– Jag har pendlat tidigare och det har fungerat bra. Idag finns det många flygavgångar vilket förenklar resandet, menar Magnus.

Magnus har stor erfarenhet av försäkringsbranschen efter att ha varit inom pensions- och försäkringsbranschen större delen av sin karriär. Han började på SPP och har därefter varit på både Riksförsäkringsverket och Capitex, en underleverantör till MiP. Hans senaste arbetsplats var försäkringsförmedlarorganisationen Hjerta där han ansvarade för affärssystemet Webcap.

Utöver att umgås med familj och vänner spenderar Magnus fritiden med en del träning på det lokala gymmet och i löpspåret.

– Jag tycker om att hålla mig aktiv och motionera, avslutar Magnus.

Intervju och foto: Åsa Sönnerby

Det här inlägget postades i Intervjuer, På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s