Lev och jobba länge

Vid en informationsträff hos oss igår berättade Kristina Kamp, pensionsekonom på Pensionsmyndigheten, om kommande förändringar i nästa orange kuvert, som börjar skickas ut i januari 2012. På DI debatt berördes ämnet idag också av Bo Könberg, ordförande i Pensionsmyndighetens styrelse och Katrin Westling Palm, generaldirektör på Pensionsmyndigheten.

Fakta är att vi tillbringar allt mer tid som pensionärer eftersom trenden är att vi lever allt längre. Men ekvationen går inte ihop med dagens uttag av pensioner. I nästa orange kuvert har Pensionsmyndigheten därför valt att visa hur mycket längre vi behöver jobba för att få samma andel allmän pension som tidigare generationer har haft.

Syftet är inte att påverka den faktiska pensionsåldern. Från 61 år väljer människor själva när de vill gå i pension. Men det handlar om att skaffa information om sin egen pensionssituaiton. Det görs bäst med en pensionsprognos på minpension.se, menar Bo Könberg och Katrin Westling Palm. Det ger en samlad bild av både allmän och tjänstepension samt eventuellt privat sparande.

Läs artikeln via denna länk!

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s