Egen företagare – planera din pension

Som egen företagare är det inte rimligt att ha sämre pensionsvillkor än som anställd. Den som satsar tid och energi på eget företagande bör också tänka igenom sin pension. Varje enskild egenföretagare har olika förutsättningar för sitt pensionssparande. Ett första steg kan vara att göra en pensionsprognos på minpension.se., säger Folke Johnsen på Skandia i en artikel i Nya Affärer.

Vidare uppmanar Folke Johnsen egenföretagare att göra en ordentlig genomgång av sitt pensionssparande och företagets ekonomi minst en gång om året. Ett sätt kan vara att jämna ut inkomster, när det går bra för företaget kan det vara läge att göra en extra pensionsavsättning, eftersträva dock en grundlön som ger maximal allmän pension, råder Nya Affärer.

Ta del av artikeln i Nya Affärer via denna länk

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s