Ny captcha-lösning för pinkodsanvändare på www.pensionsmyndigheten.se

Imorgon, den 1 december, inför Pensionsmyndigheten en så kallad captcha-lösning för de som loggar in på myndighetens hemsida med hjälp av pinkod. Det innbär att pensionssparare och pensionärer som ska logga in på www.pensionsmyndigheten.se med sin pinkod också måste skriva in några förvrängda tecken. Inloggning med e-legitimation och Bank-ID fungerar som vanligt.

Införandet av captcha följer regeringens tidigare beslut att stoppa robotar från att göra massinloggningar i premiepensionssystemet. Idag finns det cirka 700 000 pensionssparare som köper aktiv förvaltning av sin premiepension. De flesta av dessa har informerats om förändringen via brev från Pensionsmyndigheten. För pensionssparare som behöver hjälp att göra ett genomtänkt val av sin premiepension har Pensionsmyndigheten tagit fram verktyget Fondvalsguiden som finns på myndighetens webbplats.

Mer information om nyheterna finns samlat via denna länk

 

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s