Efter 65 – inte bara pension

Socialdepartmentet publicerade igår en ny rapport om pensionärernas levnadsförhållanden.

Rapporten visar bland annat att den flexibla pensionsåldern nu börjar slå igenom. Pensioneringsåret blir i allt mindre omfattning satt till 65 när allt fler väljer att ta ut sin pension redan vid 61 års ålder liksom väntar ända till 67 år. Dessutom kombinerar äldre ofta arbete och pension. Den tidigare 65-års gränsen blir därmed i allt större utsträckning rent administrativ.

Analysen visar också att nyblivna pensionärer har en tredjedel högre ekonomisk standard än pensionärsgruppen i stort. De många 40-talisterna som nu går i pension gör att pensionärsgruppens sammansättning förändras; yngre personer tillkommer medan äldre försvinner. Därmed ökar pensionärsgruppens inkomstnivå över tid. Sämst ekonomi har ensamstående och äldre pensionärer.

Här hittar du rapporten >>

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s