Nu kan allt fler se hela sin framtida pension

Det statlig-privata samarbetet kring pensionsportalen minpension.se växte rejält under 2011. Svenska pensionssparare har nu tillgång till världens mest heltäckande pensions-information. Nu ökar SEB Trygg Liv och SPP sitt engagemang i minpension.se – vilket ger fler svenskar möjligheten att när som helst få en helhetsbild av sin allmänna, tjänste­baserade och privata pension.

Det nya pensionssystemet kräver att individen tar medvetna beslut om sin pension tidigare i livet, vilket kräver bättre information om den egna pensionen. Därför har partierna bakom pensions­överenskommelsen uppmanat statliga, kommunala och privata pensionsaktörer att ansluta och distribuera pensionsinformation till minpension.se.

Idag meddelar SEB Trygg Liv att de nu även lämnar information om sina kunders individuella tjänstepensioner och privata pensioner. Samtidigt aviserar SPP att de följer Alecta, AMF, Pensionsmyndigheten och Skandias exempel och integrerar minpension.se på sin webbplats. Det är två av årets milstolpar för minpension.se.

– Målet är att vi ska kunna ge alla en helhetsbild av sin pension från staten, från jobbet och från privat pensionssparande. Det är nödvändigt för att kunna bedöma och påverka faktorer som avgör den framtida pensionen, säger Anders Lundström, vd för minpension.se.

Hittills i år har det gjorts 4,4 miljoner pensionsprognoser och 3 miljoner inloggningar till portalen. Nu är 25 pensionsbolag anslutna och närmare 1,5 miljoner användare registrerade.

– Vi är idag nära att bli heltäckande inom ålderspension. Målet för 2012 är att nå en högre anslutningsgrad av tjänstepensioner och privata pensioner, och att öka antalet registrerade användare, säger Anders Lundström.

Det här inlägget postades i På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s