Långsiktiga investeringar

Emotionella kopplingar görs till pensionssparandet. Pensionsbolagens reklamkampanjer ger oss förhoppningar om ett långt och lyckligt pensionärsliv. Alecta gör det, liksom AMF och SPP. Livet där borta blir som en hägring för oss 40 plussare! Det är DÅ vi ska bli spontana! Hinna leka med barnen – eller kanske får det bli barnbarnen? Njuta av tiden med vår käraste! Kanske göra den där resan vi aldrig har hunnit med? Umgås med vänner och bekanta. Vid livets mitt blir pensionen en oas för tanken att vila i. De av oss som drömmer om ett långt och aktivt liv som pensionärer glömmer dock ofta bort att det är på resan dit vi lägger grunden! Genom att stressa igenom livets många måsten förkortas inte bara livets dagar för många av oss, vi riskerar också att få sämre relationer med nära och kära.

Tack och lov har de som arbetar med pensioner sett och förstått! Det har nästan blivit lite av en trend att påminna spararna om att leva ett hälsosamt liv fram till pensioneringen för att maximera dagarna som lycklig pensionär. Till och med Pensionsmyndigheten har vid något tillfälle menat att det är viktigare för ett långt och lyckligt liv att ta löprundan i skogen än att spara privat till sin pension.

Också de privata aktörerna hakar på! Förutom låga avgifter och hög avkastning på pensionssparandet har jag som kund i Danica Pension blivit erbjuden möjlighet till ett långt och hälsosamt liv! Genom mitt pensionssparande blir jag medlem i Danicas vänner som bland annat erbjuder rabatt på löparskor och spahelger – ska jag välja att ta med dottern eller maken? Kanske göra både och plus ta en helg med bästa väninnan? Danicas vänner uppmuntrar mig också att sluta röka, ta en vit månad och äta mindre godis. Och ja! Jag gillar greppet! Jag gillar att blir uppmuntrad och påmind om ett sundare mitt-i-livet-liv! Det är ju nu jag lever! Jag planerar förvisso för min pension och jag kan se hägringen, men jag lever idag! Just nu och här! Och jag vill stressa mindre, dra ner på godisintaget och springa min trevliga löparrunda på dryga 6 km – varför inte i nya Asics GEL-skor sponsrade av mitt pensionsbolag? Det är vad jag kallar långsiktig investering!

Läs mer på https://www.facebook.com/danicasvanner – nu med 3500 likes

Maria Eklund, minpension.se

Det här inlägget postades i Gästbloggare kåserar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Långsiktiga investeringar

  1. Daniel Stolt skriver:

    Vackert skrivet Maria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s