Debatt kring flytträtten

Diskussionerna kring flytträtten går för tillfället het på Newsmill i den av AMF initierade debatten ”Ett orättvist pensionssystem?”.

Den 16 januari menade Svante Elfving, styrelseorförande i Brummer Life & Robert Lindblom, vd på Brummer Life att fri flytträtt även gynnar passiva pensionssparare. Folksams argument att fri flytträtt för pensionssparande är onödigt eftersom få ändå byter ansåg de vara märkligt. Istället menar de att rätten i sig ökar kraven på pensionsförvaltare att agera för kundnyttan.

Igår eftermiddag kom Anders Sundströms, vd på Folksam, replik där han i sin beskrivning av hur få som utnyttjat flytträtten menar sig avsett kunskapsgapet kring hur pensionssparande fungerar och vad det kostar. Vidare menar Ander Sundström att den bristande kunskapen om pensionssparande är ett problem för alla pensionsbolag som är måna om att deras sparare ska få så bra pension som möjligt.

Ta del av hela debatten på Newsmill via denna länk >>

Ett tips till alla pensionssparare med bristande kunskaper i ämnet är såklart att registrera sig på minpension.se som, för de flesta pensionssparare idag, ger en helhetsbild av den egna intjänade pensionen samt en framtida prognos.

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Tips och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s