Mikael Nyman svarar på frågor i Plånboken i P1

Idag deltog Pensionsnyheternas chefredaktör Mikael Nyman i radioprogrammet Plånboken i P1.

För en lyssnare redde Mikael Nyman bland annat ut att vissa anställda vid ett företag som saknar kollektivavtal kan ha tjänstepensionslösningar medan andra inom samma bolag helt saknar förmånen. Vidare beskrev Mikael Nyman effekten av att gå ner i arbetstid de sista åren innan pensionering vilket kan ge en avsevärd effekt på den slutliga pensionen beroende på vilket avtalsområde du tillhör. Mikael förklarade också begreppet garantipension och uppmanade dig som är blivande pensionär att inleda ett eget detektivarbete för att försäkra dig om att den tjänstepension du är berättigad till finns med på portalen minpension.se. Har du haft ITP eller SAF-LO-pension är arbetet lätt, värre är det med den kommunala sektorn som räknar ut din pension först den dagen du ska gå i pension. Rota igenom dina papper, lista och ta kontakt med tidigare arbetsgivare för att försäkra dig om att allt finns med, rådde Mikael Nyman.

Lyssna på klippet via denna länk >>

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Tips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s