Kraftig ökning av pensionsprognoser efter diskussion om pensionsålder

Den uppmärksammade debatten om höjd pensionsålder har skapat ytterligare intresse av att se över den egna pensionen.  På statens och pensionsbolagens sajt minpension.se har antalet besökare ökat kraftigt, under andra halvan av januari med 30 procent jämfört med samma period 2011. Det ökade intresset gör att sajten nu snart spränger 1,5 miljoners-vallen för antalet registrerade användare.

Ökningen är ett resultat av att Pensionsmyndigheten, och nu även statsministern, aktualiserat frågan om höjd pensionsålder. 

– Fler blir uppmärksammade på betydelsen av pension. I den pågående debatten är det främst allmän pension som diskuteras men det är totalpensionen som är intressant. För att målet med en flexibel pensionsålder ska uppnås krävs att individen får en samlad bild över den allmänna pensionen, tjänstepensionen och det privata pensionssparandet samt en möjlighet att simulera olika alternativ, säger Anders Lundström vd för minpension.se.

Sajten är ett samarbete mellan staten och de privata pensionsbolagen. Under 2011 har täckningsgraden när det gäller tjänstepensioner och privata pensionssparande förbättrats högst avsevärt. Idag redovisas det mesta av pensionssparandet, men ännu saknas pensionssparande i bank det så kallade IPS, individuellt pensionssparande, samt delar av tjänstepension inom kommun och landsting. 

Under 2011 gjordes 4,5 miljoner pensionsprognoser och 3,1 miljoner inloggningar till portalen.

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s