Få kontroll på din totalpension med minpension.se

I gårdagens SVT Rapport deltaog Katrin Westling Palm, generaldirektör på Pensionsmyndigheten och diskuterade vikten av att skaffa en komplett bild av sin pension.

Det orange kuvertet som just nu skickas ut till landets alla pensionssparare visar bara en del av pensionen. För att få den kompletta bilden av totalpensionen rekommenderar Katrin Westling Palm att göra en prognos på www.minpension.se eller på myndighetens egen hemsida www.pensionsmyndigheten.se, som har minpension.se integrerad.

Den genomsnittliga användaren av minpension.se har länge varit en medelålders man med relativt hög inkomst. Men enligt besöksstatistik för år 2011 verkar trenden vara bruten. Fler kvinnor och personer med lägre inkomst registrerade sig under året för att få en bild av sin totalpension. Samtidigt når portalen i dagarna 1,5 miljoner registrerade användare. Siffran är hög, men borde vara ännu högre med tanke på hur viktigt det faktiskt är att, med dagens nya pensionssystem, få kontroll på sin totalpension.

Inloggning och registrering till minpension.se sker med hjälp av e-legitimation, Bank-ID eller med Pensionsmyndighetens personliga pinkod som beställs på myndighetens hemsida.

Se hela inslaget i SVT:s rapport via denna länk

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension, Statistik, Tips och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s