Ta kontroll och ge dig själv pensionsro

Den här veckan får pensionssparare i Västra Götaland sitt årliga orange kuvert. Även i Värmland och Örebro får pensionsspararna sina årsbesked vecka 10, meddelade Pensionsmyndigheten under måndagen.

Det orange kuvertet visar enbart den allmänna pensionen, alltså varken tjänstepension eller privat pension. Ändå är det bara 83 000 av de totalt 896 000 pensionsspararna i västra götaland som har besökt minpension för att se hela sina pensionsbild.

De nya pensionssystemen ger sparararna ett större ansvar för sitt pensionssparande än någonsin förut. Att vara aktiv handlar idag inte bara om att välja fonder med hög avkastning och låga avgifter. Det är också viktigt att ta sig tid och se över hela sin pension och tänka igenom olika livsval innan beslut tas. Till exempel påverkar en längre tids studieledighet eller deltidsarbete den slutliga pensionen, och den som gör medvetna val har också möjlighet att kompensera för eventuella glapp själv. Därför, alla pensionssparande invånare i Västra Götaland, vill jag uppmana er att göra som många invånare i norra och östra Sverige redan har gjort; logga in på minpension.se och ta del av hela din pensionsbild, gör en prognos och se hur eventuell tjänstledighet skulle påverka den slutliga pensionen med hjälp av vår räknesnurra.

Du loggar in på minpension med hjälp av Pensionsmyndighetens pinkod eller BankID alternativt e-leg. Redan vid första besöket kan du se de flesta uppgifterna om din pension, inhämtningen av samtliga uppgifter kan ta upp till ett dygn. När allt är klart kan du välja att bli meddelad via e-post.

Minpension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tjänsten är opartisk och kostnadsfri för dig som användare.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Övrigt, Tips och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s