Grattis Skandia till nomieringen i kategorin Årets innovation i försäkringsbranschen

Skandia nomineras av Insurance Awards i kategorin ”Årets innovation i försäkringsbranschen” för sin implementering av minpension.se på sin egen webb.

För snart ett år sedan blev Skandia den fösta privata aktören att erbjuda en sammanställning av kundens totala pension  innanför bankinloggning på sin egen webb, med hjälp av minpension.se. Sedan dess kan kunder i Skandia och Skandiabanken se sina pensionslösningar som ligger hos andra bolag utan att behöva göra ytterligare inloggningar.

Skandia nomineras nu av Insurance Awards i kategorin ”Årets innovation i försäkringsbranschen” för implementeringen.  Juryns motivation är följande:

”Först ut på minpension.se

Skandia var först ut med att erbjuda en sammanställning av kun­dens totala pension innanför bankinloggning, med hjälp av pen­sionsportalen minpension.se.

Sedan 2011 kan alla bankens kunder ta del av sin pensionsprog­nos i minpension.se samtidigt som de sköter räkningar och annat från sin vanliga Internetbank.

Skandia bidrar genom pensionsportalen minpension.se till att ta folkbildningen i pensionsfrågor ytterligare ett steg framåt. Skan­dia var först ut med att erbjuda en sammanställning av kundens totala pension innanför bankinloggning.”

Idag har fler aktörer gjort liknande lösningar till minpension.se för att underlätta pensionsspararens kontroll av sin totalpension, bland andra Alecta, AMF, SPP och Handelsbanken. Också Pensionsmyndigheten erbjuder tjänsten via sin webb.

Läs mer via denna länk >>

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s