Johan Hellman börjar på Min Pension

I slutet av april börjar Johan Hellman på Min Pension som strategisk verksamhetsutvecklare.

– Min Pension har varit mycket framgångsrikt i sitt uppdrag och blir en allt viktigare tjänst för både individer och bolag. Framgången ställer nya krav på oss som organisation varför rekrytering är en nyckelfråga. Det känns därför extra roligt att vi har kunnat intressera och rekrytera en medarbetare med Johan Hellmans bakgrund och kompetens, säger Anders Lundström, vd.

Den 23 april 2012 tillträder Johan Hellman tjänsten som strategisk verksamhetsutvecklare på Min Pension. Johan Hellman har en bred erfarenhet inom pensionsområdet. Han har bl.a. varit verksam på olika chefsbefattningar inom Premiepensionsmyndigheten (PPM) sedan starten 1998 och var med under bildandet av PPM. Sommaren 2008 utsågs han till myndighetens generaldirektör fram till och med utgången av 2009 då PPM och delar av Försäkringskassan fördes över till Pensionsmyndigheten. Han har också bl.a. erfarenhet från Bankstödsnämnden/Insättningsgarantinämnden som kanslichef, samt från olika befattningar i Regeringskansliet.

Närmast har Johan Hellman arbetat i Ägarutredningen under ledning av Hans Dalborg, som hade i uppdrag av regeringen att se över hur ägarstyrningen av de statliga bolagen bör bedrivas och organiseras. Under 2010 ledde han en utredning på Finansdepartementet som hade i uppdrag att förslå åtgärder för att stärka krisberedskapen inom det centrala betalningssystemet.

– Det ska bli roligt att få vara med och vidareutveckla Min Pension. Att informera medborgarna om deras pension är och förblir en av de viktigaste samhällsuppgifterna. Att pensionsfrågorna är i fokus framgår bl.a. av den senaste tidens intensiva mediedebatt, säger Johan Hellman.

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s