Årets försäkringsprofil

Som mannen bakom succéportalen minpension.se – i dag med över 1,5 miljoner svenskar anslutna – mottog Anders Lundström vid en gala på Nalen i går kväll, arrangerad av Risk & Försäkring, Insurance Awards hederspris ”Årets försäkringsprofil”.

Anders Lundström tillträdde posten som vd för Min Pension redan innan pensionsportalen minpension.se sjösattes. Portalen sågs av många som ett högriskprojekt och Anders engagemang krävdes i princip dygnet runt för att driva utvecklingen framåt. Informationen på portalen var långt ifrån heltäckande samtidigt som allmänhetens förväntningar var höga. Balansakten krävde sin ledare.

Under de år som gått sedan minpensions lansering i december 2004 har informationsutbudet och antalet medverkande aktörer på portalen blivit allt fler. Samtidigt har funktionerna på minpension.se både utökats och blivit bättre. Nu kan de flesta svenskar hitta sin fullständiga pensionssammanställning på minpension.se och de kan med hjälp av portalens verktyg fatta beslut kring sin framtida totala pension.

I dag är minpension.se den självklara källan för en helhetsbild av pension intjänad i Sverige. Frågan är om vi hade varit där vi är i dag utan Anders Lundströms brinnande engagemang och diplomatiska förmåga att lyssna och ta hänsyn till olika parters åsikter och behov.

Juryns motivering löd:
”2011 var det stora genombrottsåret för minpension.se, då nästan alla stora pensionsaktörer anslöt sig till minpension.se och flera av dem började distribuera tjänsten via sin egen hemsida. Anders Lundström har förhandlat med alla aktörer för att få dem att samla all pensionsinformation på ett ställe. Anders Lundström håller på att förverkliga regeringens mål om att skapa en tillförlitlig och samlad pensionsinformation som är lätt tillgänglig.”

Maria Eklund

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s