Måndag den 2 juli

Skrota det Orange Kuvertet!

Almedalsveckan är sannerligen ett spektakel – men ett roligt spektakel. Solen skiner, vinden blåser och människorna trängs.

Det är första gången jag besöker Almedalsveckan. Tidigare års deltagare säger att det är mer pensionsfokus i år än tidigare år.

Vi från Min Pension är här i Almedalen för att visa hur enkelt det är att med hjälp av verktygen på minpension.se se sin egen pensionsbild och få en överblick över sin pension.

För Min Pensions del kom höjdpunkten på Almedalsveckan redan i eftermiddags. Då genomfördes Min Pensions seminarium ”Framtidens pensionsinformation”. I panelen deltog Ulf Kristersson (socialförsäkringsminister), B-Å Fagerman (vd Skandia Liv), Staffan Grefbäck (vd Alecta), Anders Lundström (vd Min Pension), Ole Settergren (avd.chef vid Pensionsmyndigheten) samt ekonomijournalisten Annika Creutzer. Seminariet leddes av Mikael Nyman från Pensionsnyheterna.

Det konstaterades att svensk pensionsinformation är världsledande – men det finns utrymme att göra den ännu bättre. Utöver de tankvärda reflexioner, uppfordrande varningar och matnyttiga tips som levererades av panelen var nog Kristerssons utspel om att skrota det Orange Kuvertet det intressantaste. Det kommer att bli ”snackisen” i pensionsbranschen en tid framöver.

Johan Hellman

Det här inlägget postades i Almedalen 2013. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s