Bullfest hos AMF

Meteorologerna hotade med regn och rusk, men vädrets makter ville annorlunda. Morgonen började bra med strålande sol och en trevlig frukostträff med journalister från Jusek-tidningen, tidningen Vision och Vårdförbundets tidning.

Förmiddagen fortsatte sedan med ett välbesökt lunchseminarium hos Alecta där Eva Danielsson från IPSOS redogjorde för individens attityd till pensioner och pensionsval. Eva likställde det privata sparandet med vitaminpiller som får oss att känna oss duktiga och som ett avlatsbrev. Jag summerar det som ett bra seminarium med gamla, goda sanningar. Moderator var Maria Wetterstrand och i panelen satt bl.a. Ole Settergren, Stig-Björn Ljunggren och Gunilla Dahmm.

Därefter gick vi direkt vidare till bullkalas hos AMF. Efter att analyschefen gett oss bilden av svårigheten att ta till sig information i allmänhet och pensionsinformation i synnerhet gick ordet vidare till panelen. Där satt Camilla Larsson, AMF, Gunnar Olsson, Konsumenternas Försäkringsbyrå, Annika Lundius, Svenskt Näringsliv, Ole Settergren (i repris), Peter Norman, finansmarknadsminister och moderator Patrik Kronqvist, Newsmill. Debatten handlade om pensionsinformation och kom därför osökt in på minpension.se. Statens representanter målade med breda penseldrag och var inte helt uppdaterade. Det fick Anders Lundström och Christina Lindenius att hoppa in och uppdatera delar av panelen om dagsläget på minpension. Även Gustaf Rentzhog på Söderberg & Partners var intresserad av uppgifter från oss.

Nu fortsätter eftermiddagen och kvällen med att fortsätta informera intresserade om läget på minpension.se samt våra planer och projekt framåt.

Cenneth Eriksson

Det här inlägget postades i Almedalen 2013. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s