Information om kommunal pension på minpension.se

KPA har nyligen utökat sin leverans av information till Min Pension, detta som ett led i att förbättra pensionsinformationen inom den kommunala sektorn. Vi på Min Pension är givetvis glada för denna förbättring som inneburit att antalet KPA-försäkringar ökat med 50 procent jämfört med tidigare. Förbättringen märks tydligast för premiebestämda försäkringar där även individuella tjänstepensioner nu ingår. För förmånsbestämda försäkringar, som främst berör personer med en årsinkomst över 7,5 inkomstbasbelopp saknas fortfarande vissa delar som kan medför att prognoserna för dessa försäkringar nu kan visa ett lägre värde.

I det mail som Min Pension nu skickar till alla KPA-kunder som finns registrerade på minpension.se uppmärksammas detta. Nedan finns utdrag från mailet (texten är framtagen av KPA):

 ”KPA Pension har nyligen utökat sin leverans till Min Pension. Detta innebär att du under fliken ”Tjänstepension” kan se fler uppgifter än tidigare. I dagsläget finns dock inte uppgifter om förmånsbestämd ålderspension för dig som har en årslön över 7,5 inkomstbasbelopp (dvs en månadslön över 34.125 kr), dessa uppgifter finns än så länge endast på KPA Pensions internettjänst”.

Detta kan givetvis medföra frågor från berörda kunder som undrar varför prognosbeloppet har sänkts. Min Pension har tagit fram en instruktion som visar hur KPA-uppgifterna visas på ”Mina sidor”. Denna är tänkt att användas av KPA:s kundtjänst när de får frågor om pensionsinnehavet och pensionsprognosen. 

Till hösten kommer Min Pension att fortsätta samarbetet med KPA och övriga kommunala administratörerna för att ytterligare förbättra informationen om de kommunala pensionerna.

En lathund har tagits fram för att hjälpa kundtjänster att besvara frågor kring informationen om kommunal pension på minpension.se. Du når den via länken nedan.

Lathund om kommunala pensioner för kundtjänster >>

Lars-Ove Wängemar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s