”Många ligger i hängmattan när de bestämmer sig …….”

I Din Eknomi i DN i dag kan vi läsa att sommaren är den bästa tiden att byta jobb på. Många nya CV:n registreras hos rekryteringsfirmorna till följd av nya insikter i hängmattan.  DN följer upp med några karriärsråd för den som kommit på nya tankar.

Detsamma gäller faktiskt för beslutet om pensionering. Det är många som tar beslutet just där; i hängmattan. Det är klart att längtan efter evig frihet växer stark en härlig sommardag vid stugans knut, när vinden söver i takt med hängmattans rytmiska gnissel.

Mitt råd till dig som ser pensioneringen som livets nästa anhalt är att se över din pensionssituation på minpension.se. Du loggar enkelt in på dina pensionssidor med din e-legitimation, ditt bank-ID eller med Pensionsmyndighetens personliga kod. I de tre första stegen tar du del av din allmänna pension, din tjänstepension och ditt eventuella privata pensionssparande. I det fjärde och sista steget har du möjlighet att själv göra antaganden kring din pensionering för att se vilket uttag som passar just din situation bäst. Du kan göra hur många prognoser som helst, med olika antaganden. Om du har några funderingar kring tjänsten kan du ringa vår kundtjänst som har öppet hela sommaren!

Vad du än klurar på där i hängmattan hoppas jag att din sommar blir vilsam och att den ger dig mycket energi inför höstens alla förändringar!

 Maria Eklund

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s