Den 27 september är det dags att fira tjänstepensionens dag igen

Tjänstepensionen blir en allt viktigare del av den totala pensionen. Ju högre lön du har, ju större roll får tjänstepensionen i din slutliga totala pension. Fortfarande missar många arbetsgivare att berätta för sina medarbetare att företaget har tjänstepension som en löneförmån. Följden blir att många svenskar inte vet om de omfattas av tjänstepension eller inte.

Under tjänstepensionens dag har vi alla – såväl pensionsbranschen som arbetsgivare – chansen att informera om förmånen! Och vi kan göra det på olika sätt.  Några aktörer i branschen slänger av sig företagshatten och samlas under tjänstepensionens dags gröna logga i gallerior i centrala Stockholm för att prata tjänstepension med förbipasserande. På arbetsgivarsidan har vi hört exempel på företag som bjuder sina medarbetare på tårta och kort information om företagets tjänstepensionsplan. Valcentralen Collectum har ordnat ett ”första-hjälpen-kit” för ITP-arbetsgivare som vill ha informationsstöd.

Mer information hittar du också på Tjänstepensionens dags egen hemsida www.tjanstepensionensdag.se.

Länk till Collectums ”första-hjälpen-kit” >>

Och du! Använd gärna #tjänstepensionensdag när du twittrar. Tillsammans kanske vi lyckas skapa en liten twitterstorm den 27 september!

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension, Tips, Tjäntepensionens dag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s