Summering av SPV:s Pensionsdag

I fredags arrangerade SPV årets Pensionsdag. Dagens tema var: Vad krävs för att arbeta längre? Och som vanligt var dagordningen späckad med intressanta föreläsningar. För att nämna några så belyste finansmarknadsminister Peter Norman individens möjlighet att påverka sin framtida pension. Och vi fick veta att Peter Norman själv väljer att se över sin pensionssituation med hjälp av Min Pensions app! Svensk Försäkrings vd – och tillika Min Pensions styrelseordförande – Christina Lindenius berättade om branschens arbete för bättre transparens. Ekonomijournalisten Annika Creutzer diskuterade individens informationsbehov för att kunna fatta medvetna beslut om sin pension. Och författaren Bodil Jönsson reflekterade över hur det är att bli gammal i vår tid.

Under dagen utsågs årets vinnare av Guldkanten. Värdig vinnare blev Finansinspektionens utbildning Trygga din ekonomiska framtid. Motiveringen löd: ”Med begränsade resurser når Finansinspektionens folkbildningsprojekt ut på bred front med saklig, lättillgänglig och pedagogisk information om vad alla borde veta om pensioner. Man visar att samarbeten är framtidens distributionsform och att de breda folklagren visst kan ta till sig information om pensioner utan några särskilda förkunskaper.” Min Pension säger ett stort grattis till Finsansinspektionen och Gilla din ekonomi!

Som pricken över ”i:et” var SVT där och filmade hela dagen. Vi som vill njuta av Pensionsdagen igen får alltså ännu en chans den 9 oktober kl 09.00 i SVT 2.

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s