Nu målar vi om Minpension.se

Stegvis vidareutvecklar och förbereder vi Minpension.se för framtidens pensionsinformation. I det pågående utvecklingsarbetet är ambitionen att förenkla och förtydliga pensionsinformationen. Samtidigt vill vi tillvarata användarnas synpunkter som framkommer i våra undersökningar.

Vi inleder förändringarna den 18 april när Minpension.se får ny layout. Successivt fortsätter sedan utvecklingen, förtydligandet och förfinandet av funktionerna på portalen. Allt för att du som användare också fortsättningsvis ska kunna ta del av dina pensionsuppgifter tryggt och enkelt.

Några av de förbättringar som görs den 18 april är följande:

 • Tydlig layout förenklar och förhöjer användarkänslan.
 • Ny teknisk plattform som möjliggör snabbare uppdateringar.
 • Enklare inloggning till ”Mina sidor”, dels genom tydlig inloggningsruta, men också genom anpassning till mobilt BankID.
 • Vi underlättar interaktiviteten med dig som användare. Kopplingar införs under kontaktfliken till våra facebook- och twitterkonton samt blogg.
 • Kontaktsidan får en tydligare layout.

Vi hoppas att du tycker om portalens nya utseende och att du snabbt lär dig hitta det du söker. Skriv gärna dina synpunkter i kommentarsfältet här nedanför.

Till Minpension.se >>

Minpension

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Nu målar vi om Minpension.se

 1. Sofia skriver:

  Hej! Jag undrar när man kommer kunna använda mobilt bankID i appen?

  • eklundmaria skriver:

   Hej Sofia!
   Kul att du använder vår app. Att kunna erbjuda inloggning till apparna med mobilt BankID ligger i vår önskelista.

   Vi arbetar också för att göra Minpension.se helt responsive vilket kommer lösa inloggning på mobila enheter. Mobilt BankID finns ju redan idag som inloggningsalternativ till portalen.

   Hälsningar
   Maria Eklund

 2. Rolf Lindkvist skriver:

  Jag har börjat ta ut min pension. Dessförinnan kunde jag få grafisk presentation av vad jag kunde förvänta mig i pension. Varför kan jag inte få se framtiden även om jag redan börjat ta ut min pension?
  Roffe

  • eklundmaria skriver:

   Hej Rolf!
   Vi arbetar på att i framtiden också kunna visa pensionsdelar som är under utbetalning. Förhoppningsvis inleds detta redan under 2014.
   Hälsningar
   Maria Eklund

 3. Martin Andersson skriver:

  När man går till Mina sidor i er App då är inloggningsfälten pytesmå. Det skulle vara bra om ni förstorar upp dom så att de går att läsa utan att man måste zooma in, förstora upp texten och inloggningsfälten så att de går att läsa direkt när man kommer till sidan. Många pensionärer eller blivande har ju mycket sämre syn än jag har.

 4. Göran skriver:

  I grafen som visar utfallet av min pension skulle det vara lättare att se konsekvenserna av förändringar om varje enskilt avtal har sin egen färg. När jag simulerar idag, blir det lite gissningslek om vilken som är vilken. Vissa avtal vill man kanske vänta med att börja ta ut och då är det nödvändigt att identifiera dessa.

  En ytterligare förbättring tror jag skulle var om varje avtal fanns på samma sida som uträkningen och det fanns ”dragreglar” vid varje pensionsavtal. När man drar i en regel så kan man se förändringen i diagrammet.

  • eklundmaria skriver:

   Hej Göran!

   Tack för bra synpunkter. Vi tar med oss dem i vårt fortsatta utvecklingsarbete av ”Mina sidor”.

   Hälsningar
   Maria Eklund

   • Göran skriver:

    Precis samma svar som jag fick för flera år sedan, när jag då föreslog samma sak!

   • eklundmaria skriver:

    Vi har heller inte utvecklat ”Mina sidor” sedan 2009. Men nu är det dags. Nu samlar vi ihop alla tankar och idéer för att skapa morgondagens pensionsportal. Användarnas kommentarer kommer att få en central roll i utvecklingen.

    Hälsningar
    Maria

 5. anonym skriver:

  varför är det så omöjligt att få veta vad det blir per månad klickade på 62år att ta ut pension sen kom exemplet på 65år har ringt flera gånger och försökt per denna sida det är ju min pension.

  • eklundmaria skriver:

   Trist att det inte fungerar. Du ska kunna göra en simulering från 62 års ålder. Jag har försökt att återskapa felet du beskriver utan att lyckas.

   Om du vill ha vår hjälp behöver vi få ditt personnumer. Antingen kontaktar du vår kundtjänst på tfn 0771-89 89 89 mellan kl 8-18 idag, eller också kontaktar du mig via mail (fornamn.efternamn@minpension.se)

   Hälsningar
   Maria Eklund

 6. Joakim skriver:

  Flera fel!

  Jag är både inloggad och inte! Menyn säger att jag är inloggad men mitt på sida är jag inte inloggad!

  Sedan är uppgifterna från allmänpensionen från 2010, fast jag trycker på knappen uppdatera!

  Funkar sajten nuförtiden?

  Joakim

  • eklundmaria skriver:

   Tack för din respons! VI tycker att dialogen med användarna är viktig och ser det som ett sätt för oss att komma vidare i utvecklingsarbetet.

   Just nu har vi en visuell bugg på Minpension.se. Användare som varit inloggad utan att klicka på ”logga ut” kan uppleva att inloggningen ligger kvar vid nästa besök. Säkerhetsmässigt är det ingen fara, men vi arbetar för att snarast åtgärda felet eftersom det kan skapa förvirring.

   Vad som händer vid visningen av din allmänna pension vill jag gärna kolla upp. Om du har registrerat den här e-postadessen på Minpension.se kan vi spåra upp dig, i annat fall skulle jag behöva ditt personnummer. Återkom till mig via epost maria@minpension.se.

   Hälsningar
   Maria Eklund

 7. H Andersson skriver:

  Apparna ser ju helt konstiga ut! Varför ändrade ni dem?

  • eklundmaria skriver:

   Hej Hans!

   Tack för din kommentar. Dialogen med användarna är viktig för oss och ett sätt att känna av hur ni upplever tjänsten.

   När vi lanserade den nya layouten ändrade vi inte apparna. Men eftersom apparna baserar sig på webbens innehåll fick inloggningen till Mina sidor förändrat utseende. Vi har också märkt att man kan behöva ladda om den androida appen för att den ska fungera. Hör av dig igen om problemet kvarstår!

   Hälsningar
   Maria Eklund

 8. Gunilla Tisander skriver:

  Jag gillar särskilt den stickade pensionspyramiden! Fast hela hemsidan är jättefin!

 9. Anonym skriver:

  Appen fungerar ju inte! Hur bra blev den uppgraderingen, om sidan för påloggning är blank och ligger nere? Finns det någon beräknad tidpunkt för när det blir möjligt att logga in och ta del av nyheterna?

  • eklundmaria skriver:

   Vi beklagar att appen inte fungerar just nu. Vi arbetar för att åtgärda felet snarast. Tills vidare kan du surfa från mobila enheter till Minpension.se och göra din prognos via webbsidan. Hälsningar Maria Eklund på Minpension.se

 10. eklundmaria skriver:

  Tack för kommentaren! Din reflektion tar vi med oss. Tills vidare hittar du våra samarbetspartners om du klickar på pilen i den blå listen på första sidan.
  Hälsningar Maria Eklund på Minpension.se

 11. Anonym skriver:

  Varför har ni dolt alla era samarbetspartners? Det enda som ger legitimitet till tjänsten och skiljer er från många suspekta aktörer som hävdar att det har koll på hela pensionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s