Minpension.se har fått hedersomnämnande

Katrin Westling PalmPensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm mottog under torsdagen den 30 maj 2013 internationella socialförsäkringsorganisationen ISSA:s hedersomnämnande för statens och pensionsbolagens samarbete i Minpension.se.

Hedersomnämnandet delades ut i samband med ISSA:s konferens ”Social Security Forum for Europe” i Istanbul den 28-30 maj 2013.

– Jag är väldigt stolt över ISSA:s hedersomnämnande för vår svenska lösning med Minpension.se, en tjänst där pensionsspararna får en samlad bild av sin framtida pension och kan planera sitt uttag. Minpension.se är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete med den svenska försäkringsbranschen som jag hoppas kan inspirera fler medlemsländer att utveckla motsvarande tjänster, säger Katrin Westling Palm, generaldirektör Pensionsmyndigheten och styrelseledamot i Min Pension.

I sitt tacktal på ISSA-mötet i Istanbul berättade Katrin Westling Palm om det tioåriga lyckade samarbetet mellan många försäkringsaktörer och att hon såg fram emot fortsatt utveckling av pensionsportalen Minpension.se och ytterligare förbättrad information till pensionsspararna.

– Minpension.se är ett världsunikt samarbete mellan pensionsbolagen och staten. Samarbetet har varit mycket framgångsrikt och för min del känns det extra bra att de som bidrar får det erkännande de förtjänar. Även om vi ibland tycker att vi har mycket kvar att göra kan vi konstatera att Sverige tillhör de allra främsta länderna i världen när det gäller pensionsinformation, säger Anders Lundström, vd på Min Pension.

ISSA verkar för att utveckla socialförsäkringen i världen och gör insatser för att stötta sina medlemmars administrativa utveckling. Organisationen etablerades 1927 och ingår i FN-familjen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s