Arbetsgivarhjältar

20130827-180025.jpgOm knappt en månad – den 27 september – är det dags att fira Tjänstepensionens dag igen. Igår på dagen en månad efter att vi firade hjältarnas dag. Personligen tycker jag att vi borde seriekoppla de båda dagarna och hylla alla arbetsgivarhjältar som betalar tjänstepension för sina medarbetare två dagar under året istället för en!

Att min arbetsgivare betalar tjänstepension för att trygga min ålderdom är inget jag tänker på varje dag. Men jag blir påmind om det varje gång jag loggar in på Minpension.se för att se över min pension. Där ligger tjänstepensionen i en liten påse och jäser bland de två övriga två; den allmänna pensionen och den lilla privata delen (som grädden på moset).

Men alla är inte så lyckligt lottade att de har en arbetsgivare som tillhandahåller tjänstepension som löneförmån. Fortfarande saknar dryga tio procent av alla i arbetsför ålder förmånen. Ibland utan att ens känna till det. Därför är det så viktigt att du loggar in på Minpension.se och tar reda på hur det ser ut på ditt egna pensionskonto. När du själv har kontroll på din verklighet tror jag att pensionslugnet infinner sig. Och det är skönt att vara herre i sitt eget hus.

Om du saknar tjänstepension i din anställning ska du överväga att förhandla med din arbetsgivare. Eller kanske påbörja ett eget sparande. Den som helt saknar tjänstepension riskerar att bli fattigpensionär på ålderns höst.

På Tjänstepensionens dag den 27 september kommer vi bland annat hylla alla arbetsgivare som tryggar sina medarbetares ålderdom med tjänstepensionsavsättningar. I min värld är de några av samhällets verkliga hjältar.

Vill du veta mer om branschens aktiviteter på #tjänstepensionensdag kan du besöka hemsidan http://www.tjanstepensionensdag.se. Information inför dagen kommer fyllas på löpande.

Maria Eklund

Det här inlägget postades i Gästbloggare kåserar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s