Tjänstepensionen är viktigare än många tror

20130827-180025.jpgDet är dags att fira Tjänstepensionens dag igen. Idag, den 27 september, samlas branschen för tredje året i rad för att prata pension med besökare i Stockholms gallerior. I år testar vi också konceptet i Örebro. Besökare i gallerian Krämaren har under fredagen chans att kombinera shopping med pensionsprat. Också Pensionsmyndigheten öppnar sina servicekontor runt om i landet under fredagen för att möta besökarnas frågor om hela pensionen.

Kontrollera att du har tjänstepension
Tjänstepensionen är en viktig del av din pension. Idag har knappt 90 procent av alla arbetstagare en tjänstepension. Många utan att ens veta om det, och vissa utan att förstå hur viktig tjänstepensionen faktiskt är för den totala pensionen. En färsk TNS Sifo-undersökning som Min Pension har låtit genomföra visar att bara 67 procent av svenskarna har förstått att tjänstepensionen är en viktig del av den slutliga pensionen.

Hur stor den slutliga tjänstepensionen blir styrs av flera olika faktorer. Exempelvis hur mycket du tjänar och hur ditt eventuella kollektivavtal är utformat. Det är också viktigt att komma ihåg att hela arbetslivet räknas. År utan tjänstepension urholkar den slutliga pensionen.

Är du osäker på om du har tjänstepension är det enkelt att logga in på Minpension.se och se efter. Eller också kan du fråga din arbetsgivare. Och varför inte passa på idag när det är Tjänstepensionens dag? Om du upptäcker att tjänstepension saknas kan du förhandla med din arbetsgivare eller skaffa alternativa lösningar.

Just nu kan alla som registrerar sig på Minpension.se vinna en surfplatta. Registrera dig och tävla här >>

Information om Tjänstepensionens dag >>

Det här inlägget postades i Tjäntepensionens dag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s