Prognosberäkning på Minpension.se

I det orange kuvertet är prognosen för inkomstpensionen fel för de som är födda 1950 och senare, uppgav Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande idag. Eftersom Minpension.se använder Pensionsmyndighetens prognosberäkning finns problemet även för de som använder prognosverktyget på portalen. Under helgen kommer detta att rättas till så att prognosen för inkomstpensionen på Minpension.se blir korrekt.

För närvarande levererar Pensionsmyndigheten fel prognosberäkningar om den statliga inkomstpensionen till pensionsportalen Minpension.se för de som är födda 1950 och senare. Felet orsakar något för låga prognosvärden i inkomstpensionen. Minpension.se får tillgång till en korrekt version av prognosberäkningen efter att felet rättats under helgen den 15-16 februari.

Vi beklagar att prognoserna för inkomstpensionen är felaktig. Under helgen uppdateras pensionsportalen med korrekta beräkningar. Jag vill därför uppmana alla användare som gjort en prognos under den senaste tiden att se över sin pension igen på Minpension.se, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se.

Det är viktigt att komma ihåg att prognoserna för tjänstepensioner och privata pensioner på Minpension.se inte har varit berörda av felet. Information om dessa två pensionstyper levereras från de privata pensionsbolagen och har ingenting med den statliga inkomstpensionen att göra.

För mer information, kontakta
Anders Lundström på tfn 08-522 785 44 eller mobil 070-509 98 44
Maria Eklund på tfn 08-522 785 42 eller mobil 070-555 83 80

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s