Stort intresse för egen prognos på Minpension.se

I förra veckan damp Pensionsmyndighetens orange kuvert ner i brevlådorna i sju norrländska län. Under veckan gjorde boenden i länen tillsammans drygt 92 000 pensionsprognoser på Minpension.se. En ökning med 149 procent jämfört med veckan innan.

När de boende i Norrland fick årets orange kuvert med information om den statliga pensionen väcktes nyfikenheten hos många att se hela pensionen på Minpension.se. Under veckan loggade mer än tre gånger så många in på Minpension.se och mer än dubbelt så många gjorde en pensionsprognos jämfört med en vecka tidigare.

–  Det orange kuvertet är en bra årlig påminnelse om att se över hela pensionen, men kuvertet visar bara information om den allmänna pensionen från staten. Genom att logga in på Minpension.se får du information också om din tjänstepension samt även eventuellt eget, privat sparande. Dessutom finns möjlighet att göra en pensionsprognos, säger Anders Lundström vd på Minpension.se.

I år är Pensionsmyndighetens kampanj större än tidigare och målet är att få fler att göra prognoser på Minpension.se. År 2018 ska antalet användare av Minpension.se ha ökat från dagens två miljoner till närmare 4,5 miljoner

–  Det är viktigt att ha pensionskoll. Vi har märkt att många, i synnerhet kvinnor, har låg förväntan på sin pension och därför blir positivt överraskade när de ser sin prognos på hela pensionen, säger Anders Lundström.

Så loggar du in på Minpension

 

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Prognos till alla. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s