Nu haglar det färgglada kuvert

Collectums röda kuvert

Collectums röda kuvert

Det är inte bara Pensionsmyndigheten som skickar information om intjänad pension just nu. Idag börjar också valcentralen Collectum att skicka information till alla som har tjänat in tjänstepensionen ITP. Collectums kuvertfärg är röd.

Från idag och fram till påsk kan 1,6 miljoner pensionssparare räkna med att få ett rött kuvert i brevlådan. Enligt Collectum kommer den genomsnittlige pensionsspararen få 6 500 kronor per månad i tjänstepension. För att få en bild av vad hela pensionen kan bli, ska summan plussas ihop med den som spararen hittar i det orange kuvertet om den allmänna pensionen.

Känns det krångligt? På Minpension.se fixar vi matematiken åt dig! När du har loggat in på pensionsportalen får du helhetsinformation om din egen pension. Inte bara i perioderna med färglada kuvert, utan året runt. Här kan du också göra prognoser för ditt framtida uttag.

Om du tycker att dina uppgifter känns gamla är ett tips att uppdatera värdena (se hur du gör i informationen här nedanför). Då hämtar vi den senaste informationen om dina pensioner från pensionsbolagen.

Länk till Collectums information om röda kuvertet >>

Så uppdaterar du din information på Minpension.se

När du har loggat in till ”Mina sidor” hamnar du på välkomstsidan som du ser en del av här nedanför. Om du klickar på knappen ”Uppdatera nu” skickar vi förfrågan om dina pensioner till alla bolag. Inom cirka fem minuter har dina uppgifter på Minpension.se uppdaterats.

Knappen "Uppdatera nu" på Minpension.se

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu haglar det färgglada kuvert

 1. Ulrika skriver:

  Hej! Varför kan inte se om jag har återbetalningsskydd för min tjänstepension via Minpension.se? Kommer ni ordna detta snart? Mvh /Ulrika

  • eklundmaria skriver:

   Hej Ulrika!
   För att visa återbetalningsskydd behöver vi få in uppgifter från valcentralerna (= de som administrerar tjänstepensionerna). Idag finns ingen sådan koppling, men planer finns på att i framtiden kunna visa även denna typ av uppgifter på Minpension.se. Tills vidare är det din valcentral som bäst kan hjälpa dig i dessa frågor.
   Hälsningar Maria Eklund på Minpension.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s