Nu har två miljoner skaffat sig helhetsbild av sin pension

Nu är det flesta av årets pensionskuvert utskickade till landets pensionssparare. På Minpension.se, där den samlade pensionsinformationen finns, har aktiviteten varit intensiv under utskicksperioden. Många län har mer än tredubblat sina inloggningar. Mest ökade intresset för pensioner i Örebro, se tabell nedan.

Med start i slutet av februari har pensionsbesked från såväl Pensionsmyndigheten som valcentraler skickats ut till landets pensionssparare. För många blev det en signal att se över hela pensionen och göra pensionsprognoser. Aktiviteten på Minpension.se var konstant hög under hela perioden och under mars registrerade sig den två miljonte användaren på Minpension.se. Tack vare det unika samarbetet mellan staten och pensionsbolagen i Minpension.se kan idag nio av tio pensionssparare få helhetsinformation om sin pension på portalen.

–  Idag levererar alla större pensionsadministratörer information till Minpension.se. Vi fortsätter nu vårt arbete med att göra informationen mer tillgänglig, såväl via privata aktörer och myndigheter. Ett bra exempel är Pensionsmyndighetens initiativ att bifoga pinkoden i det orange kuvertet. Det har lett till en kraftig ökning i användandet av Minpension.se, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se.

Redan idag är det möjligt att se hela sin pension på Minpension.se via bankers och pensionsbolags internetkontor. Tjänsten erbjuds via Pensionsmyndigheten, SPV, KPA, Skandiabanken, Länsförsäkringar, Handelsbanken, Alecta, AMF och SPP.

Bild: Antal nya registreringar på Minpension.se 2013 resp 2014

Antal nya användare 2013 och 2014

Tabell: Antal individer som har gjort minst enpensionsprognos på Minpension.se under mars 2014*
*ökning i procent, per län, i jämförelse med januari 2014

Örebro 269 %
Västernorrland  261 %
Västerbotten 250 %
Värmland 243 %
Gotland 237 %
Södermanland 231 %
Uppsala 230 %
Kronoberg 229 %
Västra Götaland 223 %
Gävleborg 220 %
Kalmar 213 %
Östergötland 209 %
Stockholm 207 %
Norrbotten 195 %
Dalarna 191 %
Jönköping 189 %
Halland 183 %
Skåne 179 %
Västmanland 172 %
Jämtland 156 %
Blekinge 118 %
Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s