Så minskar du pensionsoron snabbt

Vi har nu sammanställt användarstatistiken för första kvartalet 2014. Av de 130 827 nya registrerade användarna under perioden var 48 procent kvinnor. När det gäller inloggningar till portalen är skillnaden mellan könen ännu mer markant: 64 procent av de inloggade under perioden var män. I princip samman fördelning gäller skapandet av prognoser där männens prognoser utgör 63 % av den totala summan.

Samtidigt kunde vi igår ta del av AMF:s färska undersökning som visar att fler kvinnor än män känner oro, stress och ångest inför sin pension. Enligt undersökningen känner två miljoner stor pensionsoro. Samtidigt som viljan att ta tag i pensionsfrågan är låg. Ofta är det ekonomin och  osäkerheten kring vad pensionen ska bli samt känslan av att det är svårt att få en helhetsbild av pensionen, som tynger.

Idag finns det cirka 5,5 miljoner pensionssparare. Av dessa har drygt två miljoner registrerat sig på Minpension.se. Undersökningar som Min Pension har gjort tidigare visar att de som har tagit del av sin information på Minpension.se i hög grad känner pensionslugn. Framför allt kvinnorna. Ofta är deras siffror bättre än de trodde.

Den prognos som ges i det orange kuvertet är bara en del av pensionen. De missar att det kan finnas tusenlappar att få i tjänstepension. För den som har låg pension finns också bostadstillägg för pensionärer att söka.

Så därför: uppmuntra kvinnor i din omgivning att göra en pensionsprognos. Det minskar oron!

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s