15 miljoner försäkringar på Minpension.se

Samira_start-mellanUnder vecka 40 passerade Minpension.se ännu en miljongräns. Nu har pensionsportalens dryga 2,1 miljoner registrerade användare tillsammans 15 miljoner försäkringar registrerade i pensionsportalens databas. Av dessa är drygt fyra miljoner allmän pension, det vill säga inkomst- och premiepension som i detta avseende räknas som två försäkringar. Övriga 11 miljoner är tjänstepensioner och privata pensionslösningar.

– I genomsnitt har en registrerad användare 6,8 försäkringar. Det visar att pensionssituationen är komplex och att pensionsspararen har mycket att ta hänsyn till när hela pensionen ska ses över, säger Lars-Ove Wängemar, verksamhetsutvecklare på Minpension.se.

Idag har Minpension.se täckt en stor del av försäkringarna på pensionsmarknaden och de flesta aktörerna leverarar uppgifter från hela sitt bestånd till portalen. Det gör att antalet försäkringar på Minpension.se idag främst blir fler när nya användare registrerar sig. Produkter som kvarstår att leverera till Minpension.se är främst IPS och vissa delar av kommunalt förmånsbestämd pension.

 

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s