Det gör användarna på Minpension.se

nio av tioI december fyller Minpension.se tio år. Under åren har antalet användare vuxit från startens noll till dryga 2,2 miljoner. Antalet anslutna pensionsaktörer har gått från sju till ett 35-tal vilket idag ger nio av tio användare möjlighet att se hela sin pension på Minpension.se. Vi ser också en trend i att fler och fler hittar till oss. Under november ökade antalet nyregistrerade användare med 24 procent jämfört med november 2013. Gräver vi djupare i våra databaser och statistikverktyg* kan vi också se hur användarna rör sig på portalen, hur länge de stannar kvar och vad de väljer att göra. Hur länge du stannar på Minpension.se efter inloggning beror främst på din ålder. Likaså vad du väljer att göra inne på ”Mina sidor”. I snitt stannar en inloggad besökare kvar i 12,35 minuter. Men åldern avgör besökets längd. Medan en 18-23-åring är inloggad i 2,5 minuter stannar en 60-64-åring kvar i 14 minuter på ”Mina sidor”. Generellt är pensionssparare i åldern 58-64 år mest aktiva och gör många olika prognoser vid varje besök. Personer som befinner sig mitt i livet – runt 40 år sisådär – väljer att ta del av sin pensionsinformation men labbar i mindre omfattning än de äldre. De allra yngsta besökarna är enbart ute efter sin pensionsinformation. Statistiken visar också att 45-åriga kvinnor stannar kvar på de inloggade sidorna i 21 minuter medan männen i samma ålder bara är där i 13 minuter. Istället kommer männen tillbaka oftare än kvinnorna. För 45-åringar är skillnaden i antalet inloggningar hela 46 procent, med fördel till männen. *Statistiken är hämtad ur ett internetbaserade mätverktyg samt ur Minpension.se databas och avser tiden 1 januari – 28 november 2014.

Det här inlägget postades i Statistik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s