Nu hittar kvinnorna till pensionsprognosen

Orange kuvert på väg_1I dagarna dimper det orange kuvertet ner i brevlådorna. För många kvinnor blir det signalen att se över hela sin pension på Minpension.se.

Det orange kuvertet som just nu skickas till pensionsspararna lockar kvinnor att göra en pensionsprognos.

– Kuvertet verkar vara en väckarklocka. Under den tid det skickas ut är det fler kvinnor än män som registerat sig hos oss, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Minpension.se.

Den här veckan dimper det orange kuvertet med information om den allmänna pensionen ner i Stockholmsregionen. I kuvertet uppmanar Pensionsmyndigheten pensionsspararna att göra en prognos för hela sin pension på Minpension.se. Webbplatsen är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen.

När kuverten skickas ut ökar trafiken på Minpension.se. Av de 2,3 miljoner registrerade användarna är fortfarande de flesta män, men skillnaderna minskar.

– Det är roligt att kvinnorna hittar till oss. Vi vet att många blir positivt överraskade när de gör sin prognos första gången. Många får en högre pension än de trodde, säger Kristina Kamp.

Den som vill få hjälp att göra sin prognos kan denna vecka bege sig till Centralstationen i Stockholm. Där finns Pensionsmyndigheten på plats och visar hur man ser hela sin framtida pension med hjälp av Minpension.se.

Utöver den allmänna pensionen, som redovisas i det orange kuvertet, har de flesta som arbetar även en tjänstepension. Den som har haft flera olika arbetsgivare har förmodligen flera olika tjänstepensioner, om dessa får du årlig information från valcentralerna.

– Att ha koll på pensionen, gärna ganska tidigt i livet, ökar möjligheten att påverka pensionen så att den blir som du vill ha den. Många kan se att pensionen blir rätt bra och därmed slipper de vara oroliga i onödan. Andra kan fundera på att spara mer eller arbeta längre för att den vägen höja sin framtida pension, säger Kristina Kamp.

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s