Sista pusselbiten på plats på Minpension.se

PensionspusselNu tar vi ännu ett steg för att ge anställda inom kommuner och landsting enkel pensionsinformation på Minpension.se. I ett gemensamt arbete har KPA Pension och Min Pension tagit fram en modell som ger cirka 130 000 pensionssparare möjlighet att se hela sin pension på Minpension.se.

Fram till idag har det varit svårt för anställda inom kommuner och landsting som tjänar mer än 36 000 kronor/månad att få en helhetsbild av sin pension. I ett samarbete mellan Min Pension, KPA Pension och arbetsmarknadens parter har en ny modell tagits fram som ger individer med den förmånsbestämda tjänstepensionen KAP-KL möjlighet att se hela sin intjänade tjänstepension och göra prognoser för framtida pensionsuttag på Minpension.se.

– Vi vill att våra kunder inom kommuner och landsting ska kunna känna sig trygga med att de får bra information om sina pensionsförmåner och därför är vi glada över att uppgifterna nu finns på Minpension.se. Den lösning som vi har arbetat fram gör att de kunder som hittills inte har kunnat se en stor del av sitt pensionskapital i dag får information på Minpension.se, säger Lars-Åke Vikberg, vd KPA Pension.

Förbättringen berör cirka 130 000 anställda inom kommuner och landsting där KPA Pension administrerar tjänstepensionen.

– Nu skördar vi resultatet av många års utredningsarbete för att kunna ge alla en helhetsbild av sin pension. Med hjälp av KPA Pensions nya leveranser lägger vi den sista biten i pensionspusslet. Sedan kan vi istället börja förädla informationen för att göra det enklare för individen att fatta väl informerade beslut om sin pension, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se.

Fakta om leveranserna från KPA Pension:

Från februari 2015 levererar KPA Pension omkring 2 miljoner förmåner till Minpension.se. Nytt för i år är att runt 77 000 kunder med förmånsbestämda pensionen från KPA Pension kan se sina förmåner på Minpension.se. Dessutom har cirka 50 000 kunder som tidigare tillhörde SPP Pensionstjänst också fått möjlighet att se sina uppgifter via Minpension.se.

Har du tjänstepension från KPA Pension?

Om du har tjänstepension från KPA Pension rekommenderar vi att du uppdaterar dina uppgifter på Minpension.se manuellt för att se hela din pension.

Så här gör du för att uppdatera dina uppgifter steg för steg >>

Det här inlägget postades i Kommunal pension, På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s