Nu kan kunder i SEB se hela pensionen på Minpension.se

SEB_k_45mm150dpi

 

 

Nu levererar SEB uppgifter om det privata pensionssparandet IPS till Minpension.se. Därmed får SEB:s kunder möjlighet att se hela sin pension och göra pensionsprognoser via Minpension.se.

Många pensionssparare har valt att spara till pensionen i en bank genom IPS, individuellt pensionssparande. Eftersom de flesta banker* inte levererar uppgifter om IPS till Minpension.se idag, kan bankkundernas helhetsbild av pensionen i många fall inte visas. När SEB idag startar IPS-leveransen ger de sina kunder möjlighet att se hela pensionssparandet efter inloggning på Minpension.se.

– Vikten av att spara till sin pension ökar och i takt med det behoven av att kunna få en klar och tydlig bild över sitt sparande idag och vad det kan ge i morgon. Individuellt pensionssparande är för många en stor andel av det egna sparandet och därför vill vi göra det möjligt för våra kunder att se även detta i den totalbild som en prognos på Minpension.se kan ge, säger Peder Nateus, chef Affärsutveckling och IT på Pension & Försäkring i SEB.

Totalt förbättras pensionsbilden för cirka 200 000 individer som har valt att privatspara till sin pension hos SEB.

– Det är viktigt för individen att få en helhetsbild av den egna pensionen för att kunna göra kloka livsval. Därför är det angeläget för oss att också kunna presentera individens pensionssparande i bank. Med hjälp av SEB:s IPS-leverans tar vi ett stort steg framåt och hoppas att fler banker ska se kundnyttan och snart komma efter, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se.

* Skandia levererar uppgifter om IPS sedan juni 2014.

 

För ytterligare information:

Anders Lundström, vd Minpension.se, 08-522 785 45

Maria Eklund, kommunikations- och pressansvarig, 08-522 785 42

Det här inlägget postades i IPS, På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s