Min Pension hjälper till att lära personalvetare om pensioner

I ett pilotprojekt initierat av pensionsbranschen, med Alectas Eva Adolphson i spetsen, ska studenter på högskolans personalvetarprogram lära sig mer om pensioner. Projektet inleddes den 4 maj  på Högskolan i Skövde.

Utbildning i pensioner har nästan helt saknats i utbildningsplanen för personalvetar- och ekonomprogram på universitet och högskolor. På initiativ av pensionsbranschen startar därför ett pilotprojekt som syftar till att utbilda studenter i pensionskunskap. Eva Adolphson, pensionsekonom på Alecta är initiativtagare och bakom projektet står också ”Gilla din ekonomi”, Finansinspektionens nätverk vars syfte är att bredda kunskapen om pensioner i samhället.

Kursen om pensioner blir en del av ämnet personalekonomi. Undervisningen innehåller två dagars föreläsningar och seminarier, en del självstudier och avslutas med högskolans examinering. Första utbildningsinsatsen startade den 4 maj på Högskolan i Skövde. I höst fortsätter pilotprojektet på högskolorna i Dalarna och Kristianstad.

Kristina Kamp_2

Kristina Kamp, pensionsekonom Min Pension Foto: Johan Olsson

– Många arbetsgivare tycker att de har för lite kunskap om pensioner. Då vågar de inte heller prata så mycket om tjänstepensionen med sina anställda. Men det är ju en väldigt viktig del i kollektivavtalen. Därför är det bra att ha med ett avsnitt om pensioner i den här utbildningen, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Min Pension som är en av föreläsarna. Utöver Kristina Kamp på Min Pension deltar följande föreläsare:

  • Therese Wieselqvist-Ekman, Finansinspektionen
  • Hanna Lundberg, Finansinspektionen
  • Eva Adolphson, Alecta
  • Dan Adolphson, AMF
  • Åsa Gidlund, Fora
  • Ingvar Backle, Svenskt Näringsliv
  • Dan Wallberg, PTK
Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s