Nu kan anställda på SPV se sina pensionsuppgifter på Minpension.se via intranätet

Nu får anställda på SPV pensionsinfo via intranätet

Som första arbetsgivare deltar Statens Tjänstepensionsverk, SPV, i Min Pensions pilotprojekt som ska ge anställda tillgång till sina inloggade sidor på Minpension.se via arbetsgivaren. Idag lanserar SPV tjänsten på sitt intranät.

På Min Pension pågår just nu ett pilotprojekt för att erbjuda arbetstagare tillgång till sin individuella pensionsinformation via arbetsgivaren. Min Pensions målsättning med pilotprojektet är att ansluta två större arbetsgivare, varav SPV är den ena, till lösningen under 2015 för att därefter utvärdera lösning och effekt.

– Även om flertalet varit inne på Minpension.se för att få information om den egna pensionen är det fortfarande drygt två miljoner pensionssparare som inte har gjort det. Därför är det viktigt att göra det ännu enklare för individen att nå informationen genom att hitta nya kanaler och platser, säger Anders Lundström vd på Min Pension.

Arbetsgivarens roll är på många sätt central i individens pensionssparande. Det är genom skatteavdraget på lönen som individen tjänar in till sin statliga pension och i de fall arbetsplatsen har tjänstepensionslösning för sina anställda är det också arbetsgivaren som betalar in denna del av pensionen. Undersökningar har visat att arbetsgivaren dessutom är en trovärdig part som kan övervinna individens eventuella motstånd för att se över sin pensionssituation.

– Förutsättningarna för pensionsspararna att skaffa sig information för att fatta medvetna beslut har förbättrats mycket de senaste åren. Men vi vet att många fortfarande inte utnyttjar möjligheterna som Minpension.se ger, trots att de känner till sajten väl. För oss känns det mycket spännande att låta de statligt anställda vara bland de första som får möjligheten att kunna skaffa sig information om sin pension på sin arbetsplats, säger Maria Humla, vik Generaldirektör på SPV.

Under Almedalsveckan i sommar lyfter Min Pension frågan om arbetsgivare och pensionsinformation i seminariet ”Ger individuell pensionsinformation på intranätet bättre pensionskoll?”. Under seminariet berättar SPV om projektet och de utvärderingar som har gjorts.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till seminariet >>

Det här inlägget postades i Almedalen, På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s