Därför är Min Pension i Almedalen

Johan Hellman

Johan Hellman

Ett inlägg av Johan Hellman, vice vd på Min Pension

I likhet med många andra aktörer anser vi att Almedalen är ett bra forum att synas i. Det ger oss ett bra tillfälle att fortsätta sprida kunskap om Min Pension och vårt uppdrag.

Min Pension har som mål att så många pensionssparare som möjligt ska använda tjänsten med viss regelbundenhet (frekvensen är naturligtvis beroende av vilken livssituation man befinner sig i eller vilka livsval man står inför). Med hjälp av webbtjänsten kan spararna snabbt, enkelt och tryggt bilda sig en uppfattning om vad de kan förvänta sig i pension.

Under almedalsveckan är utbudet stort och konkurrensen stark och det kan därför vara svårt att nå ut brett med sitt budskap. För att bli framgångsrik i en sådan miljö krävs att avsändaren är känd och har högt anseende hos mottagarna. Hög kännedom och högt anseende underlättar kommunikationen med mottagarna som lyssnar bättre på budskapen. I en mätning som TNS Sifo gjorde nyligen visar resultaten att Min Pension har ett mycket högt anseende bland medborgarna – fullt i klass med de allra framgångsrikaste myndigheterna, organisationerna och bolagen. Ett högt anseende är en viktig komponent i Min Pensions strategi för att nå sina mål.

I Almedalen kan det lätt bli så att man diskuterar sina frågor med de redan frälsta. Av det skälet har vi i år valt ett tema för vårt seminarium (torsdag kl.09.00) som även går utanför pensionsbranschen. Seminariet handlar om att kunna erbjuda anställda på företag, organisationer och myndigheter en ingång till Minpension.se direkt från deras arbetsgivares intranät. Undersökningar som vi gjort visar att detta skulle vara en mycket efterfrågad tjänst bland de anställda. Detta gäller i synnerhet individer som inte är så kunniga och intresserade av sin framtida pension – som har blivit en allt viktigare målgrupp för Min Pension. Vi vill alltså passa på och slå på trumman för denna tjänst som vi hoppas ska väcka intresse hos stora arbetsgivare.

Utöver eget seminarium erbjuder vi oss även, så långt det är möjligt, att medverka i andras seminarier och aktiviteter med expertkunskap där den efterfrågas.

Man hör även många almedalsbesökare som menar att det går lätt och smidigt att fånga upp stämningar i samhällslivet och politiken som man kanske inte hade gjort annars. Det blir en sorts trendspaning som man kan ha nytta av i vidareutvecklingen av sin verksamhet.

Summa summarum – staten och pensionsbolagen har ett gemensamt ansvar att förklara pensionen och pensionssystemet för spararna. Och i det sammanhanget är Min Pension är en viktig puzzelbit.

Johan Hellman, vice vd Min Pension

Det här inlägget postades i Almedalen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s