Vad händer med din pension om du blir 96 år?

Vi lever allt längre. Enligt statistik från SCB kommer hälften av alla flickor som föddes 2011 att uppnå 93 års ålder. Men hur ska en åldrande befolkning försörjas? Blir det nödvändigt för oss att arbeta till 75 år om pengarna i det allmänna pensionssystemet och tjänstepensionen ska räcka livet ut? Avdragsrätten för privat pensionssparande har skapat förutsättningar för ett sparande som ger en trygg inkomst livet ut även för dem som lever länge. Hur kan vi motivera individer att spara till sin ålderdom när avdragsrätten slopas? Och vilken betydelse har försäkringsinslaget i ett långsiktigt sparande?

Medverkande: Bengt-Åke Fagerman, Vd, Skandia. Ole Settergren, Chef analysavdelningen, Pensionsmyndigheten. Johan Sidenmark, Vd, AMF. Christina Lindenius, Vd, Svensk Försäkring. Annika Strandhäll, Socialförsäkringsminister, Socialdemokraterna. John Chrispinsson, moderator.

Seminariet genomfördes den 30 juni 2015 i Almedalen.

Det här inlägget postades i Almedalen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s