Är intranätet en ny kanal för pensionsinformation?

Frukostmingel i Skandias trädgårdSkulle fler få koll på sin egen pension om den fanns lättillgänglig på företagets intranät? Anställda på Statens Tjänspensionsverk, SPV, har haft möjlighet att testa. Att hela 45 procent av SPV-anställda har besökt Minpension.se via arbetsgivarens intranät den första månaden vittnar om att kanalen kan bli ett komplement till de redan befintliga.

Under Almedalsveckan lyfte vi frågan i ett seminarium där SPV presenterade sin utvärdering av pilotprojektet. Panelen, med bland andra Britta Lejon från fackförbundet ST och Carina Lindfelt från Svenskt Näringsliv diskuterade arbetsgivarens  roll att tillhandahålla pensionsinformation.

Seminariet filmades via Bambuser. Filmen ser du här >> 

Det här inlägget postades i Almedalen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s