Fira tjänstepensionen med oss

Nu är det dags att fira Tjänstepensionens dag. Vi gör det tillsammans söndagen den 27 september men redan nu kan du kolla vem av dina Facebookvänner som blir din pensionspolare. Du kan också läsa branschens blogginlägg om tjänstepensioner på tjanstepensionensdag.se. Inläggen publiceras under september.

I år är vi 19 aktörer som deltar i arbetet. Förutom Min Pension är det olika fackförbund, Svenskt Näringsliv, valcentraler, Pensionsmyndigheten och såklart en rad pensionsbolag.

pensionspolare

Varför en dag för tjänstepensioner

Vi vill att du som arbetar ska kolla att du verkligen har tjänstepension. Dessutom vill vi också passa på att hylla alla suveräna arbetsgivare som tryggar sina anställdas ekonomi på äldre dar genom att förse dem med den värdefulla löneförmånen.

Idag är det ungefär tio procent som saknar tjänstepension i sin anställning. Om du arbetar hos en arbetsgivare som har kollektivavtal kan du vara säker på att du har tjänstepension. Om du är osäker på vad som gäller på din arbetsplats ska du fråga din arbetsgivare eller logga in på Minpension.se och se efter under fliken ”Tjänstepension”. Läs mer om tjänstepensioner på Minpension.se.

Vad händer söndagen den 27 september?

Vilka är dina drömmar om livet som pensionär? Många av oss suktar efter en pensionärstillvaro i värmen på andra sidan jordklotet. För att ge dig en försmak på det ljuva livet bygger vi därför upp söderhavsöar i Gallerian på Hamngatan i Stockholm och i A6 Center i Jönköping söndagen den 27 september. Dagen till ära bjuder vi alla besökare på frukt och pensionsinformation.

Det här inlägget postades i Tjäntepensionens dag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s