Nu höjs pensionsprognosen

Samira_start-mellanGör du en pensionsprognos på Minpension.se nu så räkna med att bli positivt överraskad. Värdet på prognosen har stigit för de flesta, i synnerhet för dem som inte har så långt kvar till pension. Här kan det handla om flera hundralappar i månaden.

För dig som inte gått i pension

Det är inkomstpensionen, den som visas i det orange kuvertet, som räknats upp. De nya siffrorna lades in i prognoserna på Minpension.se i helgen.

Inkomstpensionen påverkas av hur mycket vi arbetat och hur det gått för de AP-fonder som också påverkar värdet på våra pensioner. Nu har vi haft några bra år, vilket gör att pensionerna kan räknas upp.

Som mest handlar det om en ökning av prognosen för inkomstpensionen på sex procent. Den höjningen ska läggas på den samlade summa pengar vi fått i pensionsrätter. För den som inte har så långt kvar till pension kan det få stor betydelse. Många har tillgångar på en miljon och mer. Det betyder också att pensionsprognosen kommer att räknas upp. För den som tidigare hade en prognos för inkomstpensionen på 15 000 kronor betyder det att prognosen nu stigit med 900 kronor till 15 900 kronor.

Det är dock bara värdet på inkomstpensionen som berörs av förändringarna. Premiepension, garantipension, tjänstepension och privat sparande berörs inte.

 

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, På gång på minpension, Tips och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s