Skördedags i växthuset

Foto: Per Groth

Sten Hellmark är egenföretagare och driver Ostra Gård tillsammans med hustrun Birgitta. På gården odlar de tomater, gurka och paprika och gör egna inläggningar,  kokar chutney, marmelader och chilisås.

Jobbet tycker han är perfek – även om det ibland är mycket att göra och svårt att hinna med. Pensionen då? Jo, den har han och Birgitta koll på. Den allmänna pensionen blir inte hög men de har sett om sitt hus på andra sätt. De är skuldfria och har värden i sina fastigheter. Sten Hellmarks bästa tips till andra egenföretagare är att ha goda relationer med banken och se till att amortera av lånen i god takt.

– Vi har haft otur och råkat ut för flera olyckor som kostat oss mycket, en brand bland annat. Om banken inte hade hjälpt oss då hade vi inte varit där vi är idag, säger Sten Hellmark.

Texten ovan är från vår bok ”Odla din pension” av författaren Anna Björe. I den kan du läsa mer om Stens tomatodlingar och få tips om hur du kan tänka långsiktigt om ditt eget sparande. Boken kan du läsa på minPension >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s