Nöjda användare på Minpension.se

Sergels Torg_CC

Crecative common: Photo: Guido Andolfato

Först och främst vill vi tacka alla er som deltog i vår användarundersökning i september. Genom svaren får vi förståelse för hur du som användare upplever informationen, designen, kontaktmöjligheterna och användarvänligheten på Minpension.se. För oss blir det en viktig kompass  i den framtida utvecklingen av pensionsportalen.

Enkätundersökning visar vägen för utveckling
Sedan pensionsportalen lanserades 2004 har vi en gång om året genomfört en enkätundersökning för att fånga användarnas synpunkter. Årets undersökning genomfördes under september månad. Alla som loggade in till ”Mina sidor” blev tillfrågade att delta, av dessa antog drygt 3 300 erbjudandet.

När vi nu granskar svaren ser vi att användarna är mycket nöjda med Minpension.se. Mer nöjda i år än tidigare.

Av de svarande anser 86 procent att det är lätt att hitta det man söker på Minpensions.se och 83 procent tycker att information är tydlig, enkel och lätt att förstå. Många gillar pensionsportalens design och anser att den underlättar navigationen. Generellt är männen mer positiva än kvinnorna. Bland dem som gjort prognos anser 88 procent av respondenterna att den var lätt att göra och 84 procent tycker dessutom att den var lätt att förstå. Vi ser också att äldre besökare har lättare att förstå prognosen än yngre.

Förbättringspotential 
Men så finns det också områden som går att förbättra. Det främsta är kontaktmöjligheterna där enbart 73 procent av de svarande anser att pensionsportalen gav dem möjlighet att komma i kontakt med vår kundtjänst på det sätt de önskade.

Utöver de konkreta enkätsvaren har vi i fritextsvaren fått massor av bra input på åtgärder som kan förbättra Minpension.se. Dessa tar vi med oss i det pågående arbetet med att vidareutveckla ”Mina sidor”.

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s